lördagen den 4:e februari 2012

Chokladtryffel!!!!

Chokladtryffel, chokladtryffel....... älskade chokladtryffel.
Tänk att en liten pralin till en kopp kaffe kan göra så mycket för vardagen.
Jag gjorde fyra stycken olika praliner men tre av dom har samma bas smet nämligen denna
25st
1dl vispgrädde
30gr smör
200gr mörk choklad

Koka upp grädde och smör. Smält chokladen i den varma grädden.
Nu till smaksättning.
Jag delade upp smeten i tre delar.
Dom spritsade pralinerna i ischokladformar är smaksatta med Mint Baileys.
Dom vita är rullade i florsocker och smaksatta med rivet apelsinskal.
Dom bruna är rullade i kakao och smaksatta med chili-glögg och lite kanel.


Pralinerna i mörk choklad som är ringlade med ljus choklad var ett mer tålmodigt projekt.

Hjärtformade ischokladformar penslades på insidan med mörk smält choklad, 3ggr. Pust !! Sedan gjorde jag en mintfyllning med grädde, florsocker och pepparmint droppar. Den spritsades i, in i frysen, ut ur frysen, spritsa på ett chokladlock som blir botten. Pilla ur pralinen ur formen när chokladen stelnat, vänd och dekorera pralinen med ljus choklad som ringlas över.

Testa gärna! Mums

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar